4 septembra, 2017

Društvo SAR.SI

O društvu SAR.SI

Po desetletjih delovanja v okviru drugih društev smo odločili, da svojo pot nadaljujemo v lastnem društvu. Ustanovili smo Društvo SAR.SI.

Logo SAR.SI

Društvo SAR.SI se primarno ukvarja z usposabljanjem vodnikov in psov iskanje pogrešanih v naravi, za reševanje iz ruševin ter, predvsem za zabavo psov, tudi iskanja zasutih oseb v snežnih plazovih. Naši člani aktivno sodelujejo v okviru državnih enot za zaščito in reševanje (enote za iskanje pogrešanih, MUSAR, MERP), kot tudi v občinskih enotah Mestne občine Ljubljana.

Vsi, ki vas zanima delo s psom, ste vabljeni, da se nam pridružite.

Podatki: Društvo SAR.SI

Društvo SAR.SI
Merčnikova ulica 3,
1000 Ljubljana
Slovenija

Davčna številka : 83282866
Tekoči račun: IBAN SI56 6100 0002 1259 643
Predsednik društva: Jože Kobe

Dejavnosti: Društvo SAR.SI

Pasja šola

Poleg naše osnovne dejavnosti v okviru društva izvajamo tudi dejavnosti Pasje šole. Naši inštruktorji imajo izkušnje pri delu z zelo tako z zelo različnimi lastniki, kot tudi z zelo različnimi psi in vsem se je potrebno prilagoditi. Osredotočamo se na vodnike in ustrezen pozitiven in energičen odnos, ki je za brezskrbno in zabavno sobivanje med vodnikom in psom ključnega pomena.

Vsi prihodki iz naslova šolanja psov, so namenjeni razvoju reševalske dejavnosti.

Naše storitve pasje šole lahko preverite na strani Pasja šola.

Usposabljanja s področja reševanja in iskanja pogrešanih oseb

Reševanje predstavlja multidisciplinarno dejavnost in ključnega pomena je, da člane enote reševalnih psov ustrezno usposobimo za varno in učinkovito delo. Usposabljanja, poleg kinoloških znanj, vključujejo orientacijo, delo z GPS, znanja s področja iskanja pogrešanih, prve pomoči ponesrečenim, prve pomoči psom ipd. Člani se poleg rednih treningov, ki potekajo vsaj 2x tedensko, udeležujejo tudi usposabljanj in vaj v Sloveniji in v tujini.

Odnos, ki se med vodnikom in psom razvije na tem področju, je enkraten in na povsem drugem nivoju, kot pri ostalih kinoloških dejavnostih. Zato veliko vodnikov vztraja in v enotah in šola več generacij psov. Pri večini reševanje preraste v način življenja, ne le preživljanje prostega časa.

V kolikor vas to področje zanima, si preberite več  odelu Enote reševalnih psov SAR.SI.