1 aprila, 2019

Za pasje mladiče – PASJI VRTEC

Prava šola za pasje mladiče – Pasji vrtec, je namenjena pasjim mladičem in njihovim lastnikom, od prihoda mladiča v dom do šestega meseca starosti.

Na tečaju bomo:

  • vzgajali pasje lastnike,
  • mladiče navajali na življenjsko okolje,
  • razvijali odnos med mladičem in vodnikom,
  • razvijali ustrezen odpoklic,
  • razvijali mladičeve motorične in intelektualne sposobnosti,
  • privajali mladiče na nego in ostale situacije, s katerimi se bodo srečevali.

Obseg tečaja:

  • Uvodni sestanek z inštruktorjem
  • 8 srečanj, 1x tedensko
  • Zaključno srečanje – Pokaži kaj znaš

Vaša investicija znaša 80€.

Šolanje lahko nadaljujete v ostalih tečajih Pasje šole SAR.SI.

Izpolnite prijavnico in si zagotovite prosto mesto v tečaju: PRIJAVNICA

Natančnejši opis si lahko preberete v nadaljevanju, za dodatne informacije se lahko obrnete na solanje@sar.si

Za pasje mladiče – Pasji vrtec

Tako kot vsa druga živa bitja tudi pasji mladiči takoj po rojstvu vstopijo v intenzivno razvojno fazo. Pri psih se ta faza zaključi okrog 14. tedna. Obdobje med prihodom pasjega mladiča v vaš dom (običajno je to med 8. in 10. tednom) pa do dopolnjenega 14. tedna je zelo pomembno za izgradnjo dobrega odnosa med lastnikom in psom, pa tudi za pridobivanje čim več primernih in predvsem pozitivnih izkušenj psa z okoljem.

Tečaj, ki smo ga poimenovali PASJI VRTEC je namenjen mladičem od drugega do šestega meseca starosti. Vanj vabimo tako novopečene lastnike, ki se prvič soočajo z vzgojo psa, kot tudi tiste bolj izkušene, saj je v prvi vrsti namenjen psom.

Na tečaju se bomo pogovarjali o razvojnih fazah psa, spoznali pomembne elemente pasje telesne govorice, se učili pravilno in predvsem prijazno postavljati meje, načeli bomo vse težave, s katerimi se soočajo lastniki pasjih mladičev in odraščajočih psov, tako da boste pripravljeni in boste znali pravočasno prepoznati in preprečiti razvoj nezaželenega vedenja. Vaše pasje mulčke bomo navajali na nego, da le ta ne bo stresna in nekaj, česar bi se bali, pokukali pa bomo tudi v svet veterinarske prve pomoči.

Z različnimi zabavnimi vajami in razgibanim terenom bomo pse učili koordinacije in tako na varen način razvijali vse mišične skupine, pokazali jim bomo, da se mnogo bolj splača hoditi z nami in da vlečenje na povodcu ne pomeni, da bodo do želenega cilja prišli prej, prav tako bomo poskrbeli, da bo njihova daleč najljubša beseda »pridi«, naučili pa se bodo tudi pasjega bontona in s tem stopili na prvo stopnico na poti k vzgojenemu psu.

Na uricah, ki ne bodo nikoli dolgočasne, boste skozi pravilno igro, primerno spodbudo in natančno komunikacijo s svojim psom gradili trden odnos – pes bo zaupal vam, vi pa njemu.