Vikend IRO izpitov je za nami!

Minuli vikend (22. – 24.03.24) so zaznamovali IRO (International Search and Rescue Dog Organisation) izpiti v organizaciji društva Enote reševalnih psov Slovenije (DERPS) na katerih so sodelovali tudi nekateri naši člani. Od petka do nedelje se je v okolici Ljubljane zvrstilo 78 izpitnikov iz 6 držav: Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske, Poljske in Nizozemske. Pod prste in tace so jim gledali trije odlični IRO sodniki – Hannes Hiltpolt, Vedran Vukomanovič in Pavel Sabacky. Ocenjevali so znanje in pripravljenost izpitnikov ter hkrati nesebično delili nasvete za prihodnje izpite in preizkušnje. Potekali so izpiti tako iz iskanja pogrešanih na ruševini (RH T) kot izpiti iz iskanja pogrešanih v naravi (RH FL) ????⛑️????

Iz našega društva so se izpitov udeležili:

???? Primož Sešek s psičko Rivo (RH FL)
???? Mojca Vrbančič s psičko Lucy (RH FL A)
???? Hana Štraus s psičko Šoto (RH FL A)
???? Saša Požun s psičko Lex (RH FL A) in
???? Cvetka Kočjaž s psom Croxom (RH FL A)

Čestitamo vsem, ki ste izpit uspešno opravili. Verjamemo, da ste se vsi ogromno naučili, tudi tisti, ki se vam tokrat ni posrečilo.

Izjemno veseli smo, da so bili izpiti tokrat organizirani v Sloveniji, da je na njih sodelovalo ogromno vodnikov tako iz Slovenije kot iz tujine, ter da je organizacija štimala na vseh koncih. Najlepša hvala (tudi iz naše strani) vsem, ki so pomagali pri izvedbi izpitov tako ali drugače ter sodnikom, ki so se pripeljali iz Avstrije, Češke in Hrvaške. ???????? Čestitke vsem!

V nadaljevanju pa nekaj utrinkov: